Lokalrådet ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

Lokalrådets nytårsønsker for Darum i 2023 er:

  • at vi får fjernvarme til området
  • at vi får en købmandsbutik
  • at alle børn under 3 år i Darum kan blive passet i Darum
  • at Sneum Sluse-projektet bliver færdiggjort

Vedrørende fjernvarme
Der er møde mellem ”Arbejdsgruppen fjernvarme til Darum” og DIN Forsyning den 11. januar 2023. Det ser positivt ud, og er kun blevet bedre efter at Bramming Fjernvarme har tilsluttet sig DIN Forsyning.

Vedrørende købmandsbutikken
Bestyrelsen i Darum Butikscenter ApS arbejder fortrøstningsfuldt videre. De udtaler, at på trods af stigende energipriser, er det et energirigtigt projekt, idet der kommer de mest energibesparende løsninger i butikken. På trods af stigende renter og priser, holder budgettet stadig.

Vedrørende børnepasning
- af de 0-3-årige har skolechef for Esbjerg Kommune Morten Mærsk indkaldt til møde den 3. januar 2023, hvor vi regner med at der kommer gang i konkret handling. Det håber vi i hvert fald på.

Vedrørende Sneum Sluse Projektet
Vi regner med at der bliver opført et madpakkehus ved Sneum Digesø sidst i januar 2023, et shelter i februar og en stormflodssøjle (lavet af træ fra Sandgaden Plantage) i marts. Der vil sandsynligvis blive officiel indvielse af projektet på Nationalparkdagen den 21. maj. Hele informationsdelen vil også være færdig til den tid.

Rigtig glædelig jul

Darum Lokalråds vegne
Formand Helle Ertmann
lokalraad@darum.dk